ModernJeeper - News about Jeeps, Jeeping and Jeepers
The ModernJeeper Show, Ep. 93 – Happy Thanksgiving Jeepers! The ModernJeeper Show, Ep. 93 – Happy Thanksgiving Jeepers!
Hello ModernJeepers welcome to Episode Number 93 of The ModernJeeper Show… the show about Jeeps, Jeeping and Jeepers. This is a very special episode… Because... The ModernJeeper Show, Ep. 93 – Happy Thanksgiving Jeepers!

Hello ModernJeepers welcome to Episode Number 93 of The ModernJeeper Show… the show about Jeeps, Jeeping and Jeepers.

This is a very special episode… Because Thanksgiving!!!

Corey, Jessy and Matson are joined by ModernJeeper and good friend Phillip Thorpe and we just talk all things Thanksgiving, with a little Jeeping thrown in.

Since things were a little giddy, there may be times in the audio recording where you are wondering “what the F are they talking about?” – well, all of it can be seen in it’s full glory [where it might just make more sense] at YouTube.com/modernjeeper

And if you want to enjoy some hilariously funny, but Not-so-Helpful Thanksgiving Trivia, check out the show notes at ModernJeeperShow.com

As always, ModernJeeper is extremely grateful to our supporters including Warn WinchesRaceline WheelsBestopMilestar TiresRugged Radios, Adventure Rack Systems, and, of course, Metalcloak.

So, sit back, relax with a cold one, and enjoy Episode number 93 of The ModernJeeper Show…


Available on Stitcher

 

 

Not-So-Helpful Thanksgiving Trivia…

  1. Which President made Thanksgiving an annual holiday?
    A.Washington B. Abraham Lincoln C. Franklin D Roosevelt
  2. Approximately how many feathers does a mature turkey have?
    A. 500 B. 1,000 C. 3,500
  3. How fast can wild turkeys run?
    A. 15 mph B. 25 mph C. 5 mph
  4. What do you call the skin that hangs from a turkey’s neck?
    A. a gobble B. a wattle C. a gaggle
  5. What do you call a male turkey?
    A. Joe B. Tom C. Tim
  6. How high must a cranberry bounce before it is harvested?
    A. 2 inches B. 8 inches C. 4 inches
  7. What is in turkey that, when eaten, can make you sleepy?
    A. Chloroform B. Fat C. Protein D. Tryptophan
  8. Which Indian tribe taught the Pilgrims how to cultivate the land and were invited to the Thanksgiving meal?
    A. Apache B. Wampanoag Indian Tribe C. Cherokee
  9. Approximately how many turkeys are eaten each year on Thanksgiving in the United States?
    A. 125 million B. 46 million C. 85 million

Answers 
1.B  2.C  3.B  4.B  5.B  6.C 7. D 8. B 9. B

  1. A group of turkeys is referred to as a
    A. Rafter B. Gaggle C. Flock D. Gobble
  2. Turkeys can see in color.
    A. True B. False
  3. How many pilgrims came over on the Mayflower
    A. 212 B. 87 C. 102 D. 165
  4. In what year did the first American Thanksgiving take place?
    A. 1621 B. 1776 C. 1901 D. 1552
  5. What does “Cornucopia” mean?
    A. traditional corn dish B. Greek goddess of corn C. Horn of Plenty D. goat’s horn
  6. What is another name for a turkey’s wishbone?
    A. Corona B. Furcula C. Swot D. ossein
  7. How fast can a wild turkey fly?
    A. 55 mph B. 25 mph C. 65 mph D. 35 mph
  8. Where was the first Thanksgiving held?
    A. Pittsburgh B. Jamestown C. Plymouth

Answers
1. A 2. A 3. C 4. A 5. C 6. B 7. A  8. C

MORE TRIVIA AND FUN FACTS

  • Thanksgiving occurs on the fourth Thursday in November.
  • The first Thanksgiving lasted three days.
  • Cranberries, corn, and mashed potatoes were not served at the Pilgrims’ Thanksgiving meal.
  • Virginia was the first southern state to adopt a Thanksgiving Day in 1855.
  • The Pilgrims did not use forks to eat their Thanksgiving dinner.
  • The thigh is the best place to put the meat thermometer in the turkey to see if it is done.
  • Harry Truman in 1947 is believed to be the first president to pardon a turkey and start this annual tradition.
  • The Pilgrims who came to the New World seeking religious freedom were also Puritans because they wanted to purify the teachings and ceremonies of the Church of England.
  • Macy’s Thanksgiving Day Parade started in 1924.
  • The Pilgrims first celebrated Thanksgiving in 1621.
  • The First Thanksgiving, feast between the Pilgrims and the Wampanoag Native American Indians at Plymouth Colony contained waterfowl, venison, ham, lobster, clams, berries, fruit, pumpkin, and squash.
  • We can thank Sarah Josepha Hale, the American writer of Mary Had a Little Lamb, for campaigning for the creation of the Thanksgiving.

Corey Osborne Co-creator

After 23 years of corporate life, I decided to pursue my passions in the off road industry. Specializing in marketing, visibility, relationship and brand building, and acting as MetalCloak's field marketing representative, I have travelled across the country (quite a few times!) using Metalcloak’s CTI (Corner Travel Index) to educate the off road enthusiast. I have also worked with Jeep Jamboree USA as event staff, to provide additional value and education to its participants. I've been fortunate enough to work with both international as well as domestic media; have attended most of the off-road events across our country; and have driven a wide variety of vehicles. I'm a certified PADI scuba instructor and have a BS in Computer Science.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.